Home » Landelijke Keukens En Sanitair Voor Een Warme Sfeer

Landelijke Keukens En Sanitair Voor Een Warme Sfeer

Herken je dit: je komt voor het eerst bij iemand thuis en krijgt door eens goed rond te kijken pas echt een beeld van de smaak van de bewoner. Vaak voel je direct een bepaalde sfeer. Het meubilair, het kleurgebruik en de accessoires zeggen iets over de persoon die er woont. Soms is het interieur totaal anders dan je had verwacht. Maar wist je dat wanneer je echt wilt weten wat de stijl van de eigenaar is je dit kunt zien aan het hart van het huis? Super strak, minimalistisch, rommelig of juist klassiek. De keuken is hét centrale punt van iedere woning. In dit vertrek kun je dan ook de echte sfeer proeven.

 

De warme sfeer van landelijke keukens

 

Eén van de populairste keukenstijlen is de landelijke stijl. En dat is ook niet zo gek. Landelijke keukens hebben een zeer warme en sfeervolle uitstraling. Een landelijke sfeer kun je op diverse manieren creëren. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren zoals grijs, groen, aarderood, taupe en houttinten. Deze kleuren kunnen prachtig worden gecombineerd met natuurlijke materialen zoals natuursteen en hout. Zo ontstaat er een rustieke basis die een gezellige sfeer uitademt. Voeg er stoere en robuuste materialen zoals beton aan toe en er ontstaat een keuken die een sfeer van lang vervlogen tijden uitademt maar dan met de luxe van nu.

 

Romantisch en landelijk sanitair

 

Hetzelfde geldt voor sanitair. Badkamers met een landelijke sfeer stralen rust en gezelligheid uit en geven je een behaaglijk gevoel. Deze sfeer creëer je door de badkamer te betegelen met offwhite tegels, tegels met een authentieke printof door te kiezen voor keramische houtlook tegels. Deze keramische tegels hebben de uitstraling van echt hout, maar zijn zeer sterk en waterproof. Hierdoor kun je in een natte ruimte als de badkamer de warme uitstraling van hout gebruiken, maar dan zonder de nadelen die echt hout met zich meebrengt. Voeg er een badkuip op pootjes, een badkamermeubel van verweerd hout, een grote spiegel met houten lijst en sfeervolle verlichting aan toe en de landelijke sfeer is compleet.