Home » Welke vloertegels zijn geschikt voor de keuken?

Welke vloertegels zijn geschikt voor de keuken?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor je keuken, dan zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. De vloer moet niet alleen sterk, maar vooral waterbestendig en hygiënisch zijn. Een houten vloer, hoe mooi en sfeervol hout ook is, is in dit geval niet de meest logische keuze. Hout vraagt om regelmatig onderhoud. Wanneer het geen speciale behandeling heeft ondergaan, is het gevoelig voor water en hout krast en slijt snel. Een veel betere en hygiënische keuze voor de keukenvloer zijn tegels. Vooral keramische vloertegels zijn zeer geschikt. We zetten de voordelen op een rijtje.

 

Waarom keramische tegels?

Keramische tegels zijn oersterk. Deze tegelsoort is zelfs slijtvast en krasbestendig, kleurvast en de tegels trekken niet krom. Vloeistoffen blijven op de tegel liggen en trekken er niet in. Hierdoor zijn de tegels zeer geschikt voor de keukenruimte. Met een natte doek of een dweil zijn de tegels eenvoudig schoon te maken. Gebruik hiervoor een reinigingsmiddel geschikt voor keramische vloeren. Allesreiniger of groene zeep zijn niet geschikt, omdat deze middelen een laagje op de tegels achterlaten en de voegen hierdoor kunnen verkleuren.

 

Tegels met een warme uitstraling

Toch zijn er veel mensen die de uitstraling van tegels niet mooi vinden. Tegels hebben over het algemeen een wat ‘’koudere’’ uitstraling dan bijvoorbeeld een houten vloer en zonder vloerverwarming voelen de tegels ook echt koud aan. Maar ook juist voor wie de voorkeur geeft aan een vloer met een warme uitstraling, zijn keramische tegels uitermate geschikt. Je kunt deze namelijk ook krijgen met een houtlook. Dus de warme uitstraling van hout, maar dan met het gebruiksgemak van keramische tegels. Onderhoudsvrij, krasvrij en vlekbestendig. Deze tegelsoort is zelfs geschikt voor de badkamer.

 

Kleuren, stijlen en afmetingen

Zijn houtlook tegels niets voor jou, dan kun je natuurlijk kiezen voor een natuurstenen look. Er is keuze uit enorm veel kleuren, soorten en afmetingen. Hierdoor is er altijd een tegelsoort die perfect past bij jouw smaak, stijl en keuken. Laat je inspireren en adviseren en stel zo je droomvloer samen waarvan je nog jarenlang kunt genieten. 

Maak een Gratis Website met JouwWeb